SZEMÉLYES

Kollár István vagyok, grafikus és újrahasznosító ninja, a kreativitás és a türelem a szuperképességem. Budapesten élek, szabadúszóként itthonról dolgozom. Imádom a természetet, a hosszú sétákat, a vízpartot, a teát, a ködös reggeleket. Akkor tudok legjobban alkotni, ha rend van körülöttem. A külső rendet a minimalista életformával és rendszerezéssel, a belső rendet a mindennapi meditálással teremtem meg.

INFORMATIKUSBÓL GRAFIKUS

20 évesen terveztem először logót, de akkor még nem gondoltam, hogy később grafikus lesz belőlem. Éppen mérnök informatikusnak tanultam, és a jövőmet is ezen a területen képzeltem el. Jó pár év eltelt, mire először megkapartam a felszínt, majd egyre mélyebben kutattam, hogy ki vagyok én, mi érdekel igazán, mi tesz boldoggá. Utána mertem utat engedni a kreativitásomnak a munkában is, és lettem grafikus.

ZÖLD GRAFIKUS

Fontos számomra a fenntartható és élhető jövő, ezért számos környezetvédelmi projektben veszek részt önkéntesként, valamint a megbízóim között tudhatok több olyan szervezetet, vállalkozást, amelyek szintén ezt az ügyet képviselik. Számukra éppolyan fontos a jó megjelenés, mint a piac többi szereplője számára, mert az egységes arculat, az igényes anyagok elősegítik, hogy az üzenetük minél több emberhez eljusson.

B OLDAL

Gyermekkorom óta hosszú órákra leköt és teljesen kikapcsol a barkácsolás, ami mostanra az a része a munkámnak, ami megteremti számomra az egyensúlyt a számítógép előtti ülőmunka mellett. A B oldal márka alatt újrahasznosított és újrahasznált lakberendezési tárgyakat, kiegészítőket készítek. Használt, kimaradt, maradék anyagokból márkaépítés is lehetséges, ilyenkor a cégre jellemző anyagokkal dolgozom.

KRAFT BRANDING

A kraft branding az a része a munkámnak, ahol a grafikai tervezés és a barkácsolás összeér. A klímaváltozást ma már egyetlen cég sem hagyhatja figyelmen kívül. Számukra nyújtok egy eszközt azzal, hogy a tevékenységükre jellemző, kimaradt, használhatatlan anyagokat felhasználva tervezek és készítek információs táblát vagy dekorációt az irodába, rendezvényekre.