LOGÓTERVEZÉS

“Ha megkéred az unokaöcsédet, hogy gyártson neked egy logót ingyen, az pont úgy fog kinézni, mint amit az unokaöcséd gyártott ingyen.”

– Jeffrey Gitomer

Egyszerű, letisztult, időtálló logókat tervezek, kis csavarral. A logó feladata, hogy általa a márka felismerhető, beazonosítható, megkülönböztethető legyen. Ugyanakkor nem feladata a logónak elmondani mindent a márkáról, mert attól zsúfolt és erőltetett lesz. Gondolj csak a Nike vagy az Apple logójára. Én is a sallangmentes, egyedi logókban hiszek.

A logódon ketten dolgozunk, Te és én. Te adod hozzá az inspirációt a márkáddal, én pedig a látásmódomat és a kreativitásomat viszem bele. Az inspirálódáshoz a tervezés előtt egy kérdőív segítségével alaposan kikérdezlek, hogy megismerjem a márkádat, annak személyiségét, történetét, küldetését, valamint a te ízlésedet, elképzeléseidet.

Az alapos felmérés után néhány napra elvonulok, feldolgozom a kapott információkat és megtervezem a logódat, amelyet látványterveken mutatok be neked, hogy el tudd képzelni, hogyan mutat majd a különböző felhasználási felületeken. A végleges logót egy arculati iránytű kíséretében adom át, amit mankóként használhatsz az egységes megjelenés kialakításához.

ARCULATTERVEZÉS

A logó nem arculat, hanem az arculat része, az arculat pedig egy márka offline és online megjelenési formáinak összessége. Az arculati elemek harmóniája és összhangja teszi egyedivé, erőssé a márkát. Legnépszerűbb arculati elemek a névjegy, a boríték, a levélpapír, és a mappa, de…

… minden márka más, így arculati elemekből is másra lehet szüksége egy-egy vállalkozásnak. Fix csomagok helyett minden megrendelő maga döntheti el, hogy milyen elemeket kér az arculati csomagjába. Legyen szó új arculat kialakításáról, vagy a meglévő frissítéséről, minden esetben egyéni arculati csomagot kínálok.

Az arculati elemek stílusát, hangulatát a logóhoz igazítom, tartalmát a tervezés megkezdése előtt véglegesítjük. Ahogy mindenben, itt is a kevesebb több elvét érvényesítem. Az arculati elemeknek csak a legfontosabbakat kell tartalmazniuk. Ha mindent rá akarunk zsúfolni, elveszítik funkciójukat, a figyelemfelkeltő jellegüket.